Wat is het relatieteam ‘aan de keukentafel’?

Het relatieteam is gericht op kort en krachtig. We zijn niet van de langdurige therapietrajecten en werken zonder lange wachttijden. Met op tijd de juiste hulp kan veel ellende voorkomen worden.

Door onze methode kom je snel tot de kern van het probleem. Daarnaast richten we ons op een nieuwe start binnen het gezin of de relatie en geven we handvatten en adviezen hoe jullie constructief verder kunnen. Meer inzicht en begrip, meer luisteren en meer gezien worden zijn de doelen die we nastreven. Meer verbinding...

We beginnen met individuele, afzonderlijke gesprekken. Voorbeeldvragen die we aan jou voorleggen:


  • Wat zie jij graag anders in de toekomst?
  • Wat zijn jouw zorgen?
  • Wat heb jij al geprobeerd en kun jij bijdragen aan het verminderen van het probleem?
  • Wat is nodig om verder te kunnen?

De begeleidende psycholoog helpt je met het antwoord op deze vragen.

Als het voor jou helder is en voor de andere deelnemers aan de behandeling ook dan plannen we het 'keukentafelgesprek'.

Dit gesprek vindt plaats bij voorkeur bij jullie thuis ‘aan de keukentafel’. Tijdens het keukentafelgesprek helpen we jullie om inhoudelijk en emotioneel gehoord te worden. Ook staat het inrichten van de toekomst centraal tijdens dit gesprek, gebaseerd op jullie wensen en verlangens.

Doordat je in je eigen vertrouwde omgeving bent is het gesprek persoonlijk en laagdrempelig en veel mensen vinden dit erg prettig. Indien gewenst kan dit gesprek uiteraard ook op een neutrale plaats of bij ons op kantoor worden gepland. Dit is ook een goede plek om verder te praten.